FacebookInstagram

Vores ager
- vores malt

Missionen i Herslev Bryghus er at dyrke godt økologisk korn af høj kvalitet, og forædle det til gode drikke- og fødevarer. Så enkelt er det. Hos os er det kornet, der er i fokus, fordi det er grundlaget for hele vores produktion af økologisk øl, øleddike og brændevin.  

Vores marker er økologiske, og det er her, vi dyrker kornet, som udgør vores basismalt. 

Vi har tre marker, og dyrker dem efter tre-marksskifte, så vi på bedste vis udnytter jorden. Med vores nye serie, MARK, udnytter vi også græsset på markerne. 

 

Når vi sender kornet til maltning på det 150 år gamle tyske familiemalteri Mälzerei Gebr. Steinbach i Zirndorf, er vi i dialog med fagfolkene på malteriet, så kornet får den mest optimale lagring. Derefter beslutter vi, hvilken maltning kornet skal have.

Vi malter også vores egen malt i mindre omfang bla. til vores Porter hos Per Kølster på Krogerup Avlsgaard ved Humlebæk. 

 

På Herslev Bryghus gør vi os umage med produktet, og sammen med vores samarbejdspartnere arbejder vi på at få håndværk, kultur og kvalitet til at gå op i en højere enhed. Det gode håndværk er kernen i produktionen, og vi er samtidig del af en kultur, hvor fokus ligger på dyrkning af lokale råvarer og fremstilling af lokale produkter - en kultur, hvor vi forsøger at skabe engagement og forbindelse mellem mennesker.

 

Vi ønsker at dyrke vores korn, så det adskiller sig fra andet korn, og det vil vi forsøge at udtrykke i vores øl, når vi igen kan bruge vores eget korn. Hvert af vores bryg har forskellig smag, for malt fra Herslev Bryghus varierer i smagen år for år alt efter vejret - og sådan har det altid været med korn.