FacebookInstagram

Praktisk:

 

Øl, fisk og skaldyr

Med Gordon P. Henriksen 

Tid: fredag d. 4. april kl. 18.30-23

Sted: Herslev Bryghus' Gårdbutik

Pris: 485 kroner + gebyr

Begrænset antal pladser

Direkte link til billetsalg på Billetten.dk

 

En aften med øl, fisk og skaldyr

Øl er måske ikke anset som en traditionel ledsager til fisk og skaldyr.

Gordon P. Henriksen

Det synes vi er synd, for øl faktisk egner sig fortrinligt til disse retter.

Derfor inviterer Herslev Bryghus og Gordon P. Henriksen fredag d. 4. april på en aften med fokus på øl, fisk og skaldyr. Øllet skal ikke kun drikkes til, men vil også blive brugt som ingrediens i alle retterne.

I løbet af aftenen når vi igennem et bredt sortiment af bryghusets øl og viser bl.a., at man sagtens kan servere mørke og kraftige øl til visse fiskeretter.

Aftenens vært, lystfiskeren Gordon P. Henriksen, er bl.a. kendt fra “Storrygeren” og “Nak & Æd” på DR2 samt “King Fishers” på National Geographic Channel. Han er desuden fast madskribent på lystfisker-magasinet Fisk & Fri. Gordon bor i Lejre og fanger bl.a. ørred, sild, hornfisk og makrel i fjorden lige ud for Herslev - og han drikker gerne Herslev øl til maden.

Denne aften har Gordon nøje udvalgt et par af sine favoritopskrifter, og vil i løbet af aftenen fortælle om tankerne bag retterne og øllene, der serveres til – og et par små lystfiskerhistorier bliver det nok også til.

Christine Bille Nielsen

I køkkenet får han hjælp af kokken Christine Bille Nielsen, medforfatter til kogebøgerne ”Vildt” og "Smag til", og retterne vil i stor udstrækning blive tilberedt med lokale og økologiske råvarer.

Menuen står bl.a. på østers med hvedeølseddike, torskeceviche med havtorn, stjernebrygsdampede blåmuslinger og ølrøgede regnbuer. Lidt dessert fra øllets verden bliver det selvfølgelig også til. 

Til retterne serveres en nøje udvalgt ølmenu fra bryghusets alsidige sortiment. Og der bliver rigeligt af det. 

Billetterne til ”Øl, fisk og skaldyr” koster 485 kroner og kan købes nu på www.billetten.dk.

Læs mere om Gordon på www.megalops.dk.

 
Herslev Bryghus arrangerer kørsel til Roskilde Station efter arrangementet for 40 kroner. Dette aftales ved ankomsten. Såfremt man rejser med offentlig transport, kan man booke telebus fra Lejre Station.