FacebookInstagram

 Praktisk:

 

Herslev Bryghus og Østagergaard lukker køerne på græs

Tid: Lørdag d. 22. april kl. 11-16

Sted: Herslev Bryghus

Pris: Fri entré.

 

 

Vi slipper køerne fri!

køer på græs

Vi slipper køerne fri!

Herslev Bryghus er en gård, som brygger øl. Men det er også en gård, som dyrker økologisk korn, samarbejder med lokale virksomheder om gode råvarer og i den forbindelse får vi nu kødkvæg på markerne for andet år i træk. 

I samarbejde med det socialøkonomiske landbrug, Østagergaard, kommer der glade, økologiske køer til at afgræsse marken foran bryghuset. Her skal køerne nyde sommeren med frodigt græs og mask fra bryghusets produktion, mens Østagergaards elever passer godt på dem. 

Så kom forbi bryghuset lørdag d. 22. april og se køerne bliver sluppet fri. Vi serverer god, lokal mad, kolde øl og varm kaffe. Det bliver en sjov og lærerig dag for store som små. 

Køerne bliver sluppet fri lørdag d. 22. april kl. 12 på Herslev Bryghus, Kattingevej 16, 4000 Roskilde.

Følg med på Facebook for at få seneste nyt om dagen!

Dagens program:

  • Kl. 11.00     Gårdbutik, madboder og pølsevogn åbner. Snobrødsbagning.

    Kl. 12.00     Køerne slippes på græs 

    Kl. 12.30     Rundvisning i bryggeriet

    Kl. 13.00     Traktortur i marken (flere ture i løbet af dagen)

    Kl. 13.00     Ølsmagning – syrlig vildskab

    Kl. 13.30     Rundvisning i bryggeriet

    Kl. 16.00     Tak for i dag

    OBS: Kom gerne i god tid. Vi ved af erfaring, der er tryk på omkring kl. 12, når køerne slippes fri, og det vil være ærgerligt at gå glip af det, hvis i har svært ved at få parkeret bilen. Der er parkering ved bryghuset og langs vejen, og vi beder jer tage hensyn til vores naboer og undgå at blokere indkørsler mv. 

Gårdbutikken har naturligvis åben hele dagen med salg af øl, vand, kaffe, kage samt varer fra lokale forhandlere. 

En del af Herslev…
Og vi har meget at fejre. Vi glæder os til at køerne igen flytter ind på bryggeriets marker, men dagen markerer også opstarten af et nyt spirende madsamarbejde, som Tore fra Herslev Bryghus, Carsten fra Østagergaard og Karen og Kristian fra Herslev Grønvirke har taget initiativ til.

Et projekt, som vil sætte fokus på samarbejde og gode lokale råvarer.

Lørdag den 22. april kan du høre mere om madsamarbejdet. Herslev Grønvirke vil fortælle om øl-eddike ’nordens smagfulde syre’ og møllerne fra Østagergård vil give tips til gode hjemmebagte brød.

Dagen byder selvfølgelig også på ølsmagning af Herslev Bryghus´ vilde øl brygget på hø, MARK, samt rundvisning på bryggeriet.

Gårdbutikken udvider…
Marianne i bryggeriets gårdbutik glæder sig over det nye samarbejde, som betyder flere, friske lokale fødevarer i butikken og caféen:

Vi har henover vinteren udvidet gårdbutikken, købt en rigtig god bageovn til køkkenet og anlagt en krydderurtehave – så vi er klar til at byde alle velkommen. Også til dem der kommer på hest.”  

Lørdag den 22. april holder café og gårdbutik åben hele dagen og serverer lette frokost-retter af lokale råvarer samt kage og kaffe. Bryghusets pølsevogn bliver kørt i stilling, og der vil hele dagen være salg af gårdbryggeriets egne øl.   

Vi glæder os til at se jer!