FacebookInstagram

Torsk stegt med bacon og øl-hollandaiseFoto: Maria S

4 personer

Rødbeder: 
500 g rødbeder
Olivenolie
2 skalotteløg
1 bundt persille
Salt 

Torsk: 
600 g torskefilet uden skind og ben
8 skiver bacon
Olivenolie
Salt og peber 

Øl-hollandaise:
125 g koldt smør
3 dl MARK Hø4 æggeblommer
Salt og peber

Tilbehør: kogte kartofler og MARK Hø 

Rødbeder:
Skræl rødbederne og skær dem i stave. Steg dem møre i olien på en pande. Hak skalotteløg og persille og vend med rødbederne. Smag til med salt og peber.  
 

Torsk:
Skær torskefileten i 4 ens stykker og rul baconen rundt om fisken. Læg dem i et smurt ovnfast fad, pensl med et tyndt lag olie og drys med salt og peber. 

Steg dem under grillen i ovnen ved 250 grader til baconen er sprød og fisken stadig saftig.  


Øl-Hollandaise: 
Skær smørret i små tern og lad dem stå i køleskabet. Kog øllet i en gryde til der kun er 2 spsk. væske tilbage. Pisk æggeblommerne sammen med øllet og pisk til tykt skum over vandbad. 

Pisk smørret i, 4-5 klumper af gangen, til al smørret er pisket ind i saucen. Pisk hele tiden og træk gryden væk fra varmen hvis saucen indimellem bliver for varm, saucen må IKKE koge. Smag til med salt og peber og spæd evt. med øl, hvis saucen er for tyk.  

Servér torsken med rødbeder, øl-hollandaise, kogte kartofler og kold MARK Hø.

MARK Hø er et nyt bryg fra Herslev Bryghus brygget udelukkende på lokale, økologiske råvarer. Den er brygget med hø i stedet for humle, og er meget syrlig, let og frisk. Vi kalder den syrlig vildskab på flaske. Fremragende til fisk, skaldyr og salater samt som aperitif.

Fotos: Maria P.