FacebookInstagram

Rejesalat med jordskokker og MARK HøFoto: Maria S

4 personer

500 g jordskokker
1 bundt purløg
3 spsk. olivenolie
3 spsk. æbleeddike
Salt og peber
200 g rejer
½ bakke karse
1-2 cm frisk peberrod
50 g ørred- eller lakserogn 

Tilbehør: brød og MARK Hø

 

Skur jordskokkerne grundigt og skær dem i skiver på ½ cm. Kog dem i letsaltet vand i et par minutter til de er møre med lidt bid. Lad dem dryppe af i en sigte. 

Hak purløget fint. Rør olie og eddike sammen og vend dressingen med jordskokker og purløg. Smag til med salt og peber. 

Anret jordskokkerne på 4 tallerkener eller et fad. Fordel rejerne over jordskokkerne og drys med karse og fintrevet peberrod. 

Dryp rogn på toppen. 

Servér med brød og kold MARK Hø.

 

MARK Hø er et nyt bryg fra Herslev Bryghus brygget udelukkende på lokale, økologiske råvarer. Den er brygget med hø i stedet for humle, og er meget syrlig, let og frisk. Vi kalder den syrlig vildskab på flaske. Fremragende til fisk, skaldyr og salater samt som aperitif.

Fotos: Maria P.