FacebookInstagram

Rød spidskål med Malt øl eddikeFoto: Maria S

Tilbehør til 4 personer fx til juleand, gås eller flæskesteg

2 rødløg
2 spsk. smør eller olie
1 rød spidskål eller 500 g rødkål
½ dl Malt øl eddike
salt og peber
5 stilke timian, 1 håndfuld persille eller vild karse

Skær løgene i ringe og svits dem i smør eller olie i en bredbundet gryde, så de bliver møre uden at brune. Snit kålen i brede stykker og svits dem med løgene til kålen falder lidt sammen og dufter.

Tilsæt Malt øl eddike og damp kål og løg i ca. 5 minutter under låg, til de er møre, men stadig med lidt bid (Rødkål lidt længere tid end spidskål). Krydr med salt og peber og friske timianblade, hakket persille eller vild karse.

Herslev Øl eddike

MALT ØL EDDIKE er den perfekte smagsgiver til retter med kål, løg, korn og svinekød. Eddikens milde syre, lette sødme og kornsmag er god til salatdressinger og tilsmagning af gryderetter og saucer. Mad med øl eddike passer særlig godt til dansk og nordisk mad, julemad og mad som du vil nyde til øl.

Fotos: Maria S.