FacebookInstagram

Ølbraiseret oksesteg med rødder og Mørk Øl EddikeFoto: Maria S
4 personer

4 løg
400 g rodfrugter, fx pastinak, majroer, selleri, rødbeder, persillerødder, kålrabi eller gulerødder
1 mørk øl, fx Stjernebryg, Indian Dark Ale eller Porter
1 udbenet og snøret oksesteg ca. 1 kg
Salt
Friskkværnet peber 
4 fed hvidløg
2 laurbærblade 
5 kviste timian
Mørk øl eddike fra Herslev Bryghus 

Tilbehør
Kartoffelmos, kogte korn eller groft hvedebrød
1 bundt persille

Halvér løgene eller skær dem kvarte. Skær rodfrugterne i grove stykker så de er nogenlunde lige store. Læg dem i en stor jerngryde eller anden gryde der kan tåle at komme i ovnen. Hæld øl ved. Krydr kødet med salt og peber og læg det ned mellem grønsagerne. Læg hele fed hvidløg, laurbær og timiankviste i gryden.
Læg låg på og stil gryden i ovnen i 2½ time ved 150 grader, eller lad den stå fra morgen til aften ved 75 grader. 

Læg stegen på er skærebræt, fjern snoren og skær kødet ud ved bordet. Smag saucen til med salt og peber og Mørk øl eddike og drys med hakket persille.
Servér kød, grønsager og sauce med kartoffelmos, kogte korn eller groft brød til. 

 

Herslev Øl eddike


MØRK ØL EDDIKE
er lavet på Stjernebryg og har øllets krydrede smag og smukke mørke farve. Mørk øl eddike er den mest syrlige og aromatisk af Herslev Bryghus eddiker. Selvom den er syrlig har den også sødme, ligesom balsamico, og er derfor god at smage saucer til, bitre salater, rødbeder og retter med svampe. Mad med øl eddike passer særlig godt til dansk og nordisk mad og al mad som du vil nyde til øl. 

Fotos: Maria S.

 

 Flere opskrifter fra Herslev Bryghus...