FacebookInstagram

Mandelkage med pæreFoto: Maria S

8 stk. 

8 stk. 1 dl aluforme
1 dl rasp2 spsk. honning
2 dl MARK Hø
500 g pærer
75 g mandler
1 stang vanilje
50 g mandelmel
100 g flormelis
75 g sukker
100 g blødt smør + lidt ekstra til formene1 æg
1 æggehvide
50 g marcipan  
50 g mel 

Tilbehør: kold MARK Hø

Smør formene med smør og ryst dem med rasp. Rør honningen ud i MARK Hø. Skræl pærerne og fjern kernehusene. Skær pærerne i tern og vend dem med honningblandingen. Hak mandlerne groft. Skrab vaniljen ud af stangen.

Rør mandler, vaniljekorn, mandelmel, flormelis, sukker og smør sammen til det er luftigt. Rør æg og æggehvide i dejen. Riv marcipanen groft og vend i dejen samme med melet. Sigt pærerne, men gem øllet og vend pærerne i dejen. Fordel dejen i formene. 

Bag kagerne ved 170 grader i ca. 30 minutter til de er faste og lysebrune på toppen. 

Kog MARK Hø og den tomme vaniljestang ned til sirup og pensl kager på toppen med siruppen. 

Servér kagerne som dessert med kold MARK Hø.

 

MARK Hø er et nyt bryg fra Herslev Bryghus brygget udelukkende på lokale, økologiske råvarer. Den er brygget med hø i stedet for humle, og er meget syrlig, let og frisk. Vi kalder den syrlig vildskab på flaske. Fremragende til fisk, skaldyr og salater samt som aperitif.

Fotos: Maria P.